Yhteystiedot

Foxkiss somalikissat
Elina Koivisto
Turku
foxkiss(at)luukku.com
044-3565717

Otathan mieluiten ensin yhteyttä sähköpostilla!

Foxkiss

elina_ja_selja2.jpg

Kasvatan pienimuotoisesti somalikissoja kotioloissa. Vuosittain pentueita syntyy 0-2. Kotonamme asuu tällä hetkellä kuusi kissaa, joista yksi on jalostusnaaras ja yksi tuleva jalostusnaaras. Haluan pitää kissamäärän suht alhaisena kissojen hyvinvoinnin vuoksi.

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, rodunomaisia, mukavaluonteisia somalikissoja. Värien suhteen olen erityisen kiinnostunut diluutiovärien, sinisen ja beigen, kehittämisestä.

Kaikki kasvatuskissani ovat PRA- ja PK -testattuja (tai vanhempien tuloksilla negatiivisiksi todettuja) ja FeLV- ja FIV-negatiivisia.


Kissalan nimi, Foxkiss, muodostuu sanoista "fox" (kettu) ja "kiss" (suudelma). Lisäksi "kiss" on luonnollisesti myös alku sanasta "kissa". Koska somalit ovat ketunnäköisiä, pusuttelusta pitäviä kissoja, nimi sopii niille mielestäni kuin nenä päähän -tai kuin pusu nenään.

Kotona meillä oli aina ollut koira, siitä asti kun olin parivuotias. Kissa meille muutti vasta ollessani teini-iässä. Muutettuani opiskelemaan kissa ja koira jäivät kotiinsa vanhempieni luo. Oltuani vuoden verran eläimettömänä kävin hakemassa Leevin paikallisesta löytöeläintalosta. Muutaman vuoden päästä Leeville ruvettiin miettimään kaveria.

riina_ja_saana_nuolee.jpg

elina_terassilla.jpg

Kissalan terassi ja ulkotarha. Kuva: Pälvi Salo

elina_ja_bongo.jpgKuva: Pälvi Salo

Somali valikoitui rodukseni enemmän tai vähemmän sattumalta. Tosin jälkikäteen ajatellen mikään muu rotu tuskin olisi ollutkaan sopivampi. Alunperin rotua miettiessä olin kaavaillut jotain keskikokoista lyhytkarvarotua. Pidin kyllä puolipitkäkarvojen ulkonäöstä enemmän, mutta laiskana turkinhoitajana en uskaltanut moisesta edes haaveilla.

Näyttelyssä sitten näin ensimmäisen somalini ja olin heti myyty. Kettu on kissan ohella lempieläimeni, ja häkissä istui pienen ketun näköinen, vilkkaan ja seurallisen oloinen kissa. Otin rodusta lisää selvää, kävin tutustumassa kissoihin kasvattajan luona, ja muutaman kuukauden kuluttua meillä olikin pentu varattuna.

saana_vantaa_katimarjala.jpg Kuva: Kati Marjala

elinajakipru_pia2.jpg

Ensimmäisen somalini Riinan kanssa lupauduin kasvattajan mieliksi menemään "yhteen näyttelyyn kokeilemaan". Näyttelykärpänen puraisi välittömästi ja näyttelyissä onkin tullut käytyä muutaman kerran sen "yhden kokeilun" jälkeen.

Seuraava somalini Saana tuli meille sijoitukseen, joten pääsin tutustumaan myös kasvatukseen. Saanan meillä syntyneestä pentueesta kotiin jäi Beisa.

Kasvattajanimi minulla on ollut vuodesta 2008. Ennen omaa kasvatusta meillä on syntynyt sijoituksessa kaksi pentuetta Kisompa's -kissalaan. Ensimmäinen, ihan oma, Foxkiss A-pentue syntyi vuonna 2011.

Kuva: Pia Ojanen, kissa: EC Kisompa's Cipriano

 

srk-logo.png fife_logo.jpg