Yhteystiedot

Foxkiss somalikissat
Elina Koivisto
Turku
foxkiss(at)luukku.com
044-3565717

Otathan mieluiten ensin yhteyttä sähköpostilla!

Riina

riina.jpgIP FI*Kisompa's Chiarina

s. 30.07.2004

riistanvärinen, SOM n

leikattu naaras

Sukutaulu PawPedsissa

NäyttelytuloksetRiina kotona

Leeville oli jo pitkään harkittu kissakaveria, ja niinpä Riina kotiutuikin meille loppuvuodesta 2004. Leeville moinen otus oli alkuun aikamoinen ihmetys, olihan se elänyt ainoana kissana kuutisen vuotta. Riina sen sijaan päätti nopeasti, että oudon, raidallisen otuksen täytyy olla ulkomuodostaan huolimatta kissa, jolloin sen kanssa voi leikkiä. Reilun kuuden kilon kollinretaleen ja pikkaisen päälle kilon painoisen karvakerän väliset painimatsit näyttivät aluksi vallan hurjilta, mutta sen minkä Riina hävisi massassa, se voitti asenteessa 6-0.

riina_ja_leevi.jpg rento_riina.jpg riina_ja_ikkuna2.jpg

 Iso, raidallinen otus aiheutti alkuun hämmennystä...

Rentoutumisen taito oli jo pienenä hallussa. Onko tämä kissa vai orava?

riina_ja_pentu.jpg

Riina on Diiva isolla D:llä. Jos Riina pitää tai ei pidä jostain, sen kyllä näkee ja kuulee -ja silloin tällöin myös ns. tuntee nahoissaan. Riinan rakkaus on joskus rajua: suosikki-ihmistensä hiukset se pesee pitämällä päätä paikoillaan viisipikkisillään ja nuolemalla karhealla kielellään.

Riinalla ei ole ollut omia pentuja, mutta se on osallistunut ansiokkaasti Saanan ja Beisan pentujen hoitamiseen.

   

Riina pitää lämmöstä ja pehmeistä asioista. Emännän lankakerien pehmeys tarkastetaan ennen neulomista tassuttamalla. (Ja usein myös valmiiden töiden, tekijän nimenomaisesta toivomuksesta huolimatta. Toim. huom.)

Riina löytää varmasti jokaisen aurinkoläikän, mutta pilvisellä säällä myös kirkas lamppu tai fööni kelpaavat valohoitoon ja lämmittelyyn.

riina_auringossa.jpg riina_leipoo.jpg riina_paistattelee.jpg

riina_palvi.jpgKuva: Pälvi Salo

Riina on armoitettu poseeraaja. Kameran nähdessään se huudahtaa ilahtuneesti "KurrrNAU!", ja änkeytyy linssin eteen keikistelemään.

Riina haluaa muutenkin jatkuvasti olla huomion keskipisteenä. Huomiota haetaan tarpeen vaatiessa kovaan ääneen tai puskemalla silmälasit vinoon.

 

riina_ja_saana.jpg riina_terassilla riina_talvella
Riina ja Saana Riina "nauttii" talvesta

Näyttelyt

riina_wiks.jpg  Kuva: Markus Wikstrand riina_fotokatti.jpgKuva: Studio Fotokatti

Riinan hyvin alkanut näyttelyura katkesi sairastumiseen tuntemattomasta syystä johtuvaan tasapainoelinsairauteen. Riina on paitsi kaunis, luonnollisesti myös erinomainen esiintyjä. Vuoden 2011 keväällä kävimme viimein Riinan kanssa tallinnassa hakemassa viimeisen puuttuvan sertin IP-titteliin. (Lue lisää blogista.)