Yhteystiedot

Foxkiss somalikissat
Elina Koivisto
Turku
foxkiss(at)luukku.com
044-3565717

Otathan mieluiten ensin yhteyttä sähköpostilla!

Beisa

beisa-talvella.jpgPR & GIC FI*Kisompa's Hermina

s. 21.02.2009

beige, SOM p

* Veriryhmä A
* FeLV- ja FIV-negatiivinen (Viim. test. 11/2011)
* PRA vapaa (vanhemmat testattu)
* PK vapaa (vanhemmat testattu)

Pentueet:

* Foxkiss B
* Foxkiss D

Sukutaulu PawPedsissa

Näyttelytulokset


Beisa kotona

Beisa syntyi meillä, joten sen kehitystä on päässyt seuraamaan ihan alusta asti. Beigen pennun syntyminen pentueeseen oli aikamoinen yllätys, eikä beige värinä kuulunut erityisemmin omiin suosikkeihini. "Oudosta, valjusta väristä" huolimatta ehdin jossain välissä kiintyä pentuun niin paljon, että ajatuskin sen myymisestä aiheutti itkun. Niinpä se jäi meille, alkuun äitinsä Saanan suureksi harmiksi. Beisan kasvettua se on muuttunut Saanankin silmissä ärsyttävästä kakarasta ihan kivaksi kaveriksi.

beisa_vauva.jpg

beisa4vk.jpg

beisa_3_kk.jpg
1,5 vkoa (Kuva: Pälvi Salo)
4 vkoa 3 kk

Beisa on äitinsä tapaan aktiivinen ja aina valmis leikkimään. Ulkoilu maistuu likimain säässä kuin säässä.  Beisan lempiharrastus on ötökkäjahti. Kesäisin neiti jaksaisi olla tarhassa vaikka koko yön saalistamassa yöperhosia ja muuta suurriistaa. Saaliitaan Beisa kantelee myös hellävaroen sisälle -keittiössä saattaakin törmätä vaikkapa matolla kiemurtelevaan kastematoon. Suuren saalistajan harmiksi ötökät palautetaan ihmisten toimesta takaisin luontoon.

beisa_ulkona.jpg beisa_talvella.jpg beisa_vaanii.jpg

Beisa nukkuu mielellään emännän jalkopäässä, kunhan on ensin käynyt sanomassa hyvät yöt erikoisella äänellään. Beisa ei mau'u, vaan piihhii. Sillä on hyvin hiljainen, käheähkö ääni. Villasukat ovat Beisan suuri rakkaus, tosin vain muutama, tietty pari kelpaa sille.

Näyttelyt

beisa_annakoivisto2.jpg beisa_rurok228_pekkasavolainen.jpg beisa_erysyd191111_heikki.jpg
Kuva: Anna Koivisto Kuva: Pekka Savolainen Kuva: Heikki Siltala

Tuomarit ovat pitäneet Beisan väristä ja hienosta tickingistä. Esiintymistaito on sen sijaan vielä hieman hakusessa, maailmassa kun olisi niin paljon muutakin kivaa tekemistä. Eräässä arvostelussa tuomari oli kirjoittanut yleisvaikutelmaan Beisaan hyvin sopivan kuvauksen: "Small ADHD". ;)

Toivon mukaan iän ja kokemuksen karttuessa neiti malttaisi olla paikallaankin.

Pentueet

dsc03430.jpg beisa_ja_paju.jpg

Beisa on Foxkiss B-pentueen emo. Vaikka Beisa olikin ensikertalainen, se toimi synnytyksessä kuin kokenut emo ja pitää pennuistaan erinomaista huolta.