Yhteystiedot

Foxkiss somalikissat
Elina Koivisto
Turku
foxkiss(at)luukku.com
044-3565717

Otathan mieluiten ensin yhteyttä sähköpostilla!

Saana

saana-istuupieni.jpgGIP & SC FI*Kisompa's Dianna

s. 30.07.2006

riistanvärinen, SOM n

leikattu naaras

  • * Veriryhmä A
  • * FeLV- ja FIV-negatiivinen
  • * PRA-DNA tulos normaali
  • * PK vapaa (vanhemmat testattu)
Pentueet:
* Kisompa's F ja Kisompa's H
* Foxkiss A

Sukutaulu PawPedsissa

Näyttelytulokset


Saana kotona

Saana saapui perheemme jäseneksi loppuvuodesta 2006. Pieni kissa pursui itseluottamusta ja käveli kuljetuskopasta häntä pystyssä tutkimaan uutta kotiaan. Riina pesi Saanaa jo samana iltana, joten tyttöjen tutustuminen meni paremmin kuin hyvin. Leevikin lähinnä vain kohautti olkiaan: "Jaa, toinen tuollainen..."

riina_ja_saana_jahdissa.jpg saana_nukkuu.jpg leevi_vahtii.jpg
Kärpäsjahdissa.   Välillä tuli väsy. 
"Älä kaikkea syö!"

Saana on aktiivinen kissa, joka nauttii leikkimisestä, juoksemisesta ja kiipeilystä. Ulkoilu joko valjaissa, tarhassa tai valvotusti aidatulla takapihalla on myös Saanan mieleen. Takapihalla ilman valjaita ulkoillessa emäntä saa tosin olla jatkuvasti valppaana, Saana kun on myös erittäin näppärä keksimään kaikenlaista, kuten miten aidan päälle hypätään ja niin poispäin.

Steriloinnin jälkeen (kesä 2011) Saana on saanut lisää karvaa ja valitettavasti myös hieman turhankin paljon lisää massaa... Luonne on muuttunut leikkauksen myötä entistä seurallisemmaksi. Aktiivisuus ei ole kadonnut minnekään.

saana_ulkoilee.jpg dsc03443.jpg dsc03046.jpg
Kesä 2008 Talvi 2011 Kesä 2011

Näyttelyt

Mammalomista ja muista tauoista huolimatta olemme ehtineet Saanan kanssa eräänkin näyttelyn koluta. Vaikka alunperin näyttelykaveria hainkin, en olisi kuitenkaan alussa arvannut, että jaksamme kiertää SC-titteliin asti. Saanaa on kiitelty lihaksikkaasta, elegantista vartalosta, hienosta turkin laadusta ja tickingistä. Parannettavaa löytyi esimerkiksi turkin määrästä: Saanalla kun oli tapana kasvattaa paksu turkki kesäksi ja esiintyä aby-lookissa näyttelykaudella.

saana_scKuva: Studio Fotokatti

saana_turku_kaius.jpgKuva: Markus Wikström

saana_turku_petrimaattanen.jpgKuva: Petri Määttänen

saana_tessa

Kuva: Tessa.lv

saana_peilaa2.jpg

Leikkauksen jälkeen karvan määrää sen sijaan on kehuttu.

Onpa sitä joskus ollut tuomarin mielestä jopa hieman liikaakin...

Pentueet

Saana tuli meille sijoitukseen Kisompa's kissalasta ja on ollut emona kahdelle Kisompa's -pentueelle, F- ja H-pennuille ja Foxkiss A-pentueelle. Saana on hyvä ja huolehtiva, joskin "moderni" emo, joka haluaa myös tehdä omia juttujaan, eikä vain omistautua pennuille. Isompien pentujen kanssa Saana leikkii mielellään vähintään yhtä vauhdikkaasti kuin pennutkin.

saana_ja_ft.jpg

saana_ja_ht.jpg

saana_ja_ninni.jpg